Coronavirus

De RIVM richtlijnen zijn leidend voor de maatregelen omtrent het coronabeleid van Maria Dommer 

Laatste update: 11 juli 2022

De ACTIZ richtlijnen zijn leidend voor de maatregelen omtrent het coronabeleid van Maria Dommer.

Coronabesmettingen stand van zaken binnen Maria Dommer:
Op dit moment zijn er geen besmette bewoners in Maria Dommer.

Bewoners worden alleen getest als zij klachten hebben niet meer preventief.

Standaardbezoekersregeling

Voor geheel Maria Dommer is op dit moment de standaardbezoekersregeling van toepassing.

 • Bezoekers hoeven niet te reserveren voor een bezoekafspraak. Er zijn per bewoner maximaal 4 bezoekers toegestaan.
 • De bezoeker hoeft tijdens het bezoek geen chirurgische mond/neuskapje IIR meer te dragen, behalve bij direct contact met de bewoner (bijvoorbeeld bij het helpen met eten en/of drinken). Het staat bezoekers vrij om wel een mondkapje te dragen, deze zijn desgewenst bij Maria Dommer te verkrijgen.
 • Medewerkers van Maria Dommer hoeven geen mond/neuskapje meer te dragen in de algemene ruimtes, huiskamers en de appartementen van bewoners. Een chirurgische mond/neuskapje IIR wordt wel gedragen bij contact met de bewoner binnen 1,5 meter. Dus standaard in geval van hulp bij de (ADL) verzorging. Het staat medewerkers vrij om wel overal een mondkapje te dragen.
 • Bezoek is vooralsnog niet toegestaan in de huiskamers, alleen in het appartement van de bewoner, op het belevingsplein, in de binnentuin en in de tuin.
 • Het is voor bezoekers ook toegestaan in de koffiecorners op het belevingsplein en in de tuinkamer koffie/thee te halen.
 • De bezoeker hanteert goede handhygiëne.
 • De bezoeker gooit het eventueel gebruikte chirurgische mond/neuskapje IIR weg in de prullenbak bij de uitgang van Maria Dommer.

Voor bezoekers die gevaccineerd zijn of negatief getest zijn (testuitslag maximaal 48 uur oud) is het niet meer verplicht om op het appartement van de bewoner een chirurgisch mond/neusmasker IIR te dragen en 1,5 meter afstand te houden. Dan is het toegestaan om weer te knuffelen!
Indien de bezoeker op het appartement geen chirurgisch mond/neusmasker IIR heeft gedragen en later toch positief blijkt te zijn. Het dringende advies dit te melden bij de zorg, zodat de bewoner z.s.m. preventief getest kan worden.

Gebruik gezond verstand!
Dus testen bij klachten in verband met de kwetsbare doelgroep. Kom tijdens het afwachten van de testuitslag niet naar Maria Dommer. Bij klachten maar niet positief getest is het dringende advies aan medewerkers en bezoekers draag een mond/neusmasker IIR en zorg voor goede handhygiëne in verband met het overdragen van griepvirussen of andere verkoudheidvirussen.

Hygiëne-adviezen blijven bestaan
De hygiëne-adviezen van de Rijksoverheid zijn nog altijd actueel. We zetten ze daarom nogmaals voor u en onze medewerkers nog een keer op een rij:

 • U komt alleen op bezoek/ontvangt bezoek als u geen verkoudheidsklachten heeft.
 • Was vaak en goed uw handen met water en zeep. Doe dit altijd als u thuiskomt of ergens op bezoek gaat.
 • Hoest of nies in uw elleboog.
 • Schud geen handen.
 • Raak uw gezicht zo min mogelijk aan.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna uw handen.

Crisisteam
Heeft u vragen over de bezoekregeling of heeft u vragen over de afspraken m.b.t. een individuele bewoner neem dan s.v.p contact op met de desbetreffende coördinator zorg of stuur een mail naar crisisteamcorona@maria-dommer.nl

Menu