Coronavirus

De RIVM richtlijnen zijn leidend voor de maatregelen omtrent het coronabeleid van Maria Dommer 

Laatste update: 16 juli 2021

Coronabesmettingen stand van zaken binnen Maria Dommer:
Op dit moment zijn de bewoners die op Maria Dommer wonen corona vrij.

Voor geheel Maria Dommer is op dit moment de standaardbezoekersregeling van toepassing.

Mondkapjes beleid binnen Maria Dommer vanaf 17 juli gewijzigd
Gezien het feit dat het risico niveau van de besmettingen is verhoogd van waakzaam naar zeer ernstig heeft Maria Dommer besloten om vanaf zaterdag 17 juli het standaard dragen van mondkapjes weer te hervatten.
Vanaf zaterdag 17 juli dienen alle medewerkers en bezoekers weer een chirurgisch mond/neusmasker IIR te dragen, deze zijn verkrijgbaar bij de receptie/portier.
Uiteraard blijft het toepassen van goede handhygiëne en het houden van 1,5 meter afstand ook zeer van belang.

Standaard bezoekersregeling Maria Dommer

 • Reserveren voor bezoek kan online via planuwbezoek of telefonisch via de receptie van Maria Dommer: 0346-587333.
 • Bezoek voor de huurwoningen hoeft niet meer te reserveren voor een bezoekafspraak. Maria Dommer gaat uit van de eigen verantwoordelijkheid. Dringend advies: houdt u aan de bezoekersrichtlijnen van het RIVM.
 • Meerdere bezoekmomenten per dag met maximaal 2 bezoekers per bezoekmoment op het appartement van de bewoner.
 • Indien een bewoner positief is getest, is er 1 vaste bezoeker per dag toegestaan. De bezoeker die op bezoek komt bij een bewoner die positief getest is, dient in volledig PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) (bril, chirurgisch mond/neusmasker IIR, isolatiejas en nitril handschoenen) de bewoner te bezoeken.
  Geef bij de receptie/portier aan dat u een positief geteste bewoner komt bezoeken. De receptie/portier zal dan een zorgmedewerker vragen om u te begeleiden bij het aan- en uittrekken van de volledige PBM.
 • Voor bezoekers die gevaccineerd zijn of negatief getest zijn (testuitslag maximaal 48 uur oud) is het niet meer verplicht om op het appartement van de bewoner een chirurgisch mond/neusmasker IIR te dragen en 1,5 meter afstand te houden. Dan is het toegestaan om weer te knuffelen!
  LET OP: Dringend advies voor bezoekers die niet gevaccineerd zijn of een negatieve test hebben ouder dan 48 uur: Draag een chirurgisch mond/neusmasker IIR (te verkrijgen bij de receptie), indien geen 1,5 meter afstand gehouden wordt tijdens uw bezoek op het appartement van de bewoner. Maria Dommer gaat uit van de eigen verantwoordelijkheid.
 • De kamers van de bewoners van Endelhoven zijn niet groot genoeg om met 3 personen 1,5 meter afstand te houden. Dit betekent voor Endelhoven maximaal 2 bezoekers uit 1 huishouden of 1 bezoeker per bezoek toegestaan.
 • Het is toegestaan dat bewoners naar buiten gaan om te wandelen. Houd daarbij 1,5 meter afstand. Indien geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden draag dan een chirurgisch mond/neusmasker IIR.
 • Het is toegestaan dat bewoners op familiebezoek gaan. Dringend advies: houdt u aan de bezoekersrichtlijnen van het RIVM.
 • De bezoeker heeft geen corona klachten.
 • De bezoeker loopt rechtstreeks naar het appartement van de bewoner en na het bezoek rechtstreeks terug naar uitgang van Maria Dommer.
 • Het is voor de bezoekers toegestaan om samen met de bewoner de tuin van Maria Dommer te bezoeken.
 • De bezoeker houdt 1,5 meter afstand.
 • De bezoeker hanteert goede handhygiëne.

Dringend advies om geen bewoners te laten overnachten bij verwanten (uitgezonderd de bewoners die zelfstandig wonen zonder zorg)
Gezien het feit waar Maria Dommer vandaan komt (de grote corona-uitbraak) en waar we nu inmiddels weer staan, blijven we voorzichtig en zorgvuldig bij de opbouw van de bezoekersregeling.
Derhalve het dringende advies om op dit moment geen bewoners te laten overnachten bij verwanten (uitgezonderd de bewoners die zelfstandig wonen zonder zorg).

Repeterende bezoekafspraken
Bezoekers die op vaste tijden op bezoek komen, kunnen een repeterende bezoekafspraak laten maken in het bezoekregistratieprogramma PlanUwBezoek. Hierover kunt u contact opnemen met de receptie van Maria Dommer: 0346-587333. Het moet dan wel om een repeterende afspraak gaan op vaste dagen en tijden.

Crisisteam
Heeft u vragen over de bezoekregeling of heeft u vragen over de afspraken m.b.t. een individuele bewoner neem dan s.v.p contact op met de desbetreffende coördinator zorg of stuur een mail naar crisisteamcorona@maria-dommer.nl

Menu