Coronavirus

De RIVM richtlijnen zijn leidend voor de maatregelen omtrent het coronabeleid van Maria Dommer 

Laatste update: 2 december 2021

De RIVM richtlijnen zijn leidend voor de maatregelen omtrent het coronabeleid van Maria Dommer.

Coronabesmettingen stand van zaken binnen Maria Dommer:
Huidige aantal besmette bewoners op Vondel : 1
Huidige aantal besmette bewoners op Bolenstein : 1
Deze bewoners verblijven op hun appartement en de zorg door de medewerkers wordt gegeven in volledig PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) (bril, chirurgisch mond/neusmasker FFP2, isolatiejas en nitril handschoenen).

In verband met de besmettingen zijn er een aantal bewoners preventief getest. Dit zijn bewoners die dicht in de buurt zijn geweest van de besmette bewoners. Na 5 dagen zullen deze bewoners nogmaals preventief getest worden.
Indien een bewoner positief op corona wordt getest, dan wordt de 1e contactpersoon hier z.s.m. over geïnformeerd.
Preventief werken de medewerkers van Bolenstein en Vondel met een FFP2 mondkapje en goede handhygiëne.
Preventief is huiskamer 11 op dit moment gesloten, totdat de uitslagen van de testen bekend zijn.

Bezoeken van een (positief) geteste bewoner die kamerisolatieverpleging ontvangt

 • De bezoeker die op bezoek komt bij een bewoner die positief getest is en/of klachten heeft en getest is, dient in volledig PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) (bril, chirurgisch mond/neusmasker FFP2, isolatiejas en nitril handschoenen) de bewoner te bezoeken.
 • Reserveren voor bezoek kan online via https://mariadommer.planuwbezoek.nl of telefonisch via de receptie van Maria Dommer: 0346-587333.
 • De receptie geeft uw bezoekafspraak door aan de zorg, zodat een zorgmedewerker u kan begeleiden bij het aan en uit trekken van de volledige PBM.
 • Er is 1 bezoeker per bewoner toegestaan.
 • De bezoeker heeft geen corona klachten.
 • Het is niet toegestaan dat een (positief) geteste bewoner naar buiten gaat om te wandelen (ook niet in de tuin van Maria Dommer).

Standaardbezoekersregeling
Voor geheel Maria Dommer is op dit moment de standaardbezoekersregeling van toepassing.

 • Bezoekers hoeven niet te reserveren voor een bezoekafspraak. Tevens is er geen maximum meer aan het aantal bezoekers.
 • De bezoeker draagt tijdens het gehele bezoek een chirurgische mond/neuskapje IIR vanaf de ingang tot de uitgang van Maria Dommer.
 • Bezoek is vooralsnog niet toegestaan in de huiskamers, alleen in het appartement van de bewoner.
 • Het is voor bezoekers wel toegestaan in de koffiecorners op het belevingsplein en in de tuinkamer koffie/thee te halen.
 • Het is voor de bezoekers toegestaan om samen met de bewoner de tuin van Maria Dommer te bezoeken. In de tuin dient de bezoeker een chirurgisch mond/neuskapje IIR te dragen.
 • De bezoeker houdt 1,5 meter afstand.
 • De bezoeker hanteert goede handhygiëne.
 • De bezoeker gooit het chirurgische mond/neuskapje IIR weg in de prullenbak bij de uitgang van Maria Dommer.

Voor bezoekers die gevaccineerd zijn of negatief getest zijn (testuitslag maximaal 48 uur oud) is het niet meer verplicht om op het appartement van de bewoner een chirurgisch mond/neusmasker IIR te dragen en 1,5 meter afstand te houden. Dan is het toegestaan om weer te knuffelen!
Indien de bezoeker op het appartement geen chirurgisch mond/neusmasker IIR heeft gedragen en later toch positief blijkt te zijn. Het dringende advies dit te melden bij de zorg, zodat de bewoner z.s.m. preventief getest kan worden.
LET OP: Dringend advies voor bezoekers die niet gevaccineerd zijn of een negatieve test hebben ouder dan 48 uur: Draag een chirurgisch mond/neusmasker IIR en houd 1,5 meter afstand tijdens uw bezoek op het appartement van de bewoner.

Gebruik gezond verstand!
Dus testen bij klachten in verband met de kwetsbare doelgroep. Kom tijdens het afwachten van de testuitslag niet naar Maria Dommer. Bij klachten maar niet positief getest is het dringende advies aan medewerkers en bezoekers draag een mond/neusmasker IIR en zorg voor goede handhygiëne in verband met het overdragen van griepvirussen of andere verkoudheidvirussen.

Crisisteam
Heeft u vragen over de bezoekregeling of heeft u vragen over de afspraken m.b.t. een individuele bewoner neem dan s.v.p contact op met de desbetreffende coördinator zorg of stuur een mail naar crisisteamcorona@maria-dommer.nl

Menu